Initiatie 1 & 2 & 3

Elke nieuwe zwemmer (m/v) jonger dan 12 jaar start automatisch in initiatie 1. Je moet wel al voldoende kunnen zwemmen. Er zijn 2 instapmomenten voorzien: in januari en in september. In deze groepen wordt de basis van synchroonzwemmen aangeleerd.
Nadat je je brevet hebt gehaald, ga je over naar de volgende groep.

In initiatie 3 worden de kinderen voorbereid om door te stromen naar de competitie. Hier behalen ze hun brevet 3. En kunnen ze al eens 'proeven' van een echte wedstrijd. Op het einde van deze groep wordt beslist of ze mee onze competitie mogen komen versterken of dat ze meer geschikt zijn om onze recrea teams te versterken. 

 

Competitie:

De zwemsters die in de competitiegroep terechtkomen, worden naargelang hun leeftijd ingedeeld bij de miniemen, kadetten, junioren of senioren. De meisjes vertegenwoordigen de club op 2 à 3 wedstrijden per jaar.

 

Recreatie:

Er zijn verschillende recreatiegroepen, voor 12+. Deze groepen zijn ingedeeld op leeftijd maar ook op niveau. De recreagroepen trainen voornamelijk hun routine voor de jaarlijkse show, maar ook deelname aan een recreawedstrijd behoort tot de mogelijkheden. Instappen kan enkel in september.

Sinds enkele jaren is er ook een recreagroep voor 20+ dames (beginners en gevorderden). 

 
                                             Ploegen Leuven Aquatics SynchroonzwemmenAfbeeldingsresultaat voor synchronised swimmingGerelateerde afbeelding